23 Ağustos 2015 Pazar

İran' da Burun Estetiği Furyası

İran'ı ülkemizde daha çok baskıcı bir toplum olarak biliriz. Ancak bazen bu baskı farklı tepkilere
neden olabilmektedir. Tahran sokaklarında gezenlerin en çok dikkat ettiği konulardan biri de kadınların burunlarındaki bandajlardır. İran'lı kadınlar burun estetiği konusunda dünyanın en önde gelen ülkelerinden biri olmakla beraber estetik konusunda nüfusa oranla en fazla estetik olan ülke olduğu söylenmektedir. Peki bu insanları burun estetiği olmaya iten neden nedir? Bunu sizin için araştırmaya çalıştım.
Burun estetiği modası sadece ülkemize özgü bir durum değildir. Kadınlar başta olmak üzere, insanların daha güzel görünmek adına burun estetiği yapmaktadır. Burun estetiğinin hangi ülkede daha fazla tercih ediliyor olabileceğini hiç düşündünüz mü? İnsanların aklına genellikle Amerika Birleşik Devletleri yada Avrupa ülkeleri geliyor. Ama aslında durum bambaşka. Dünyada burun estetiğini en çok tercih eden ülke İran. Mağlumunuz aslında toplumda muhafazakar ve baskıcı olan bir ülkede böyle bir durumun olması insanı şaşırtmıyor değil. Ayrıca durum sadece burun estetiğinden ibaret değil. Diğer estetik türlerine de rağbet çok fazla. Son zamanlarda özellikle ülkenin maddi açıdan iyi durumda olan kişileri ülkemize gelerek burun estetiği olduğunu duymuştum.

Estetik' te Sayılarla İran

İran Plastik Cerrahlar Derneği Başkanı Dr. Kelentar Hürmüzi, ülkesinin estetik açısından dünya birici Amerika Birleşik Devleti' nin ise 2. olduğunu belirtti. Burada nüfusu dikkate almaktada fayda var. İran'nın nüfüsu 80 milyon ile ABD' nin 300 milyon. Oranı artık siz hesaplayın. İran' da, Sağlık Bakanlığı' nda kayıtlı 125 doktor var. Ancak ülkede estetik ameliyatları gerçekleştiren sayısı ise 3000. Tabi bu düzensizlik beraberinde de kötü sonuçları getirebiliyor. En kötü sonuç ise ölümler..
Başta kadınlar olmak üzere, insanların güzelleşmek uğruna verdiği bu çaba gerçekten inanılmaz. Yakında İran' dan ülkemize Estetik Turizmi olursa hiç de şaşırmam.

İran' da Estetik Haberi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder