14 Haziran 2015 Pazar

Burun Estetiği Ameliyatı Öncesi Sık Sorulan Sorular


Kaç Yaşında Burun Estetiği Ameliyatı Olunabilir?


      Bu tarz ameliyatlarda kişilerin gelişiminin tamamlanmasına özen gösterilir. Bu da kadınlarda en az 17, erkeklerde de en az 18 yaştır. Ancak hekim kendi inisiyatifinde bunlarda değişiklik gösterebilir. Yaş konusunda üst sınırlama yoktur.

Kimler Burun Estetiği Ameliyatı Olmak İstiyor?

      Burun estetiği ilk zamanlarda kadınlar ağırlıklı olarak tercih etmesine rağmen son yıllarda erkeklerde burun estetiği ameliyatlarına oldukça rağbet göstermektedir. Hem kadınlarda hem de erkeklerde burun estetiği yaptırmak isteyenlerin büyük çoğunluğu burunlarının kemerli olmasından veya burun ucunun top gibi olmasından şikayetçi olmaktadır.

Doktor seçiminde nasıl karar verilmelidir?

Burun estetiği ameliyatı olacak hastalar için en zor süreçlerden biri doktor seçimidir. Kişi burada hem doktorun daha önce yaptığı ameliyatlara hem de burun estetiği fiyatları dikkat alarak bir seçim yapmak zorunda kalır. Tabi burada fiyat sizin için arka planda kalması gerekmektedir.
Seçtiğiniz doktorun daha önce ameliyat yaptığı hastaları görmek size büyük katkı sağlayacaktır. Çünkü bir burun ameliyatının başarılı olarak belirlenebilmesi için, burunun yüz ile uyumu çok önemlidir. Bu uyumların ne derece başarılı olduğu dikkat edilmesi gerek önemli bir faktörüdür. Tüm planınızı sadece ameliyata göre yapmayın. Çünkü ameliyat sonrasında da doktorunuza ulaşmanız gerekecektir. Bu yüzden doktorunuzla iletişiminiz çok önemlidir.

Ameliyat öncesi dikkat edilmesi gerekler neler?

Ameliyattan önce nezle, grip, soğuk algınlığı gibi hastalıklara yakalanmanız, ameliyatınızın ertelenmesine neden olacaktır. Bu yüzden eğer ameliyat olmaya karar verdiyseniz kendinize daha fazla dikkat etmeniz gerekecektir. Ameliyatlar anestezi ile yapıldığı için, sizin için önemsiz olsa da, tüm sağlık bilgilerinizi doktorunuzla paylaşınız. Devamlı kullandığınız ilaçlar varsa bunu mutlaka doktorunuza ve anestezi doktorunuzla paylaşınız.

Adet döneminde olmak ameliyatı etkiler mi?

Ameliyat gününde adet döneminde olmanız bir engel değildir. Ancak anestezi uzmanı kendi görüşüne bağlı olarak bunu erteleyebilir.

Ameliyata gelmeden önce neler yapmalıyız?


  • Ameliyata gelmeden önce ılık bir duş alabilirsiniz.
  • Kıyafet konusu çok önemli değil ancak ameliyattan sonra burunuza zarar vermemesi için dar yakalı t-shirtler giymemeniz önerilir.
  • Genellikle hastalar ameliyat oldukları gün hastaneden çıktıkları için refakatçiye ihtiyacınız olmayacaktır.
  • Ameliyata 2 hafta kala sigarayı bırakmanız anestezi açısından ve yaraların daha çabuk iyileşmesi açısından faydalı olabilir. Ayrıca ameliyattan sonra yine 2 hafta sigara kullanmamanız önerilir.

Burun Estetik Ameliyatı Videosu


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder