20 Haziran 2015 Cumartesi

Erkeklerde Burun Estetiği


Erkeklerin estetik ameliyat olma oranı kadınlara oranla çok düşüktür. Kadınlar meme, burun,
dudak, kalça vs birçok estetik ameliyata başvururken, erkekler ise %99 burun estetiğini tercih ederler. Bir erkeğin burun estetiğine kadar vermesi hiçte kolay olmayan bir durumdur aslında. Çünkü toplumumuzda estetik ameliyatı kadınlar olur mantığı yerleşmiş durumdadır. Bu mantığın dışına çıkma kararını vermek bazen 1 yılı bile alabilir.

Burun estetiği olmayı düşünen hastalar genellikle burunlarının çok büyük olduğundan şikâyetçilerdir. Ülkemizde kemerli burun yapısına sahip erkek çok fazla. Bu kimilerini rahatsız etmezsek, kimileri bunu bir takıntı haline dönüştürebilir. Bu düşüncelerde özellikle 15-25 yaş arasında daha fazla yoğunlaşmaktadır.
Burun estetiği olmayı düşünen hastalar önce hekimlerle görüşmelere başlarlar. Buralarda ameliyat sonrası görüntüsünün nasıl olacağını ve ameliyat olduğunun çok fazla belli olup olmadığı merak ederler. Günümüzde artık bilgisayarlar yardımıyla yüzün çeşitli açılardan fotoğrafları çekilerek ameliyat sonrası nasıl bir görünüme sahip olacağını ayarlanabilir.
Özellikle ülkemizde erkeklerin burun yapısı 90 derece ve biraz büyüktür. Bu göz aşinalığının olduğu bir yerde, kalkık burun yaptırmak etrafınız tarafından hoş karşılanmayabilir. Çünkü genellikle bayanalar bu tarz burunları tercih etmektedir. Ayrıca burnu çok fazla küçültmek yüzün yapısını bozabilir. Unutmayınız ki; En iyi estetik, size en küçük burnu verecek estetik değil; Sizin yüzünüze en çok yakışan burnu veren estetiktir.
Burnunuzun çok fazla sivri olması da yine erkekler için çok fazla tavsiye edilmeyen bir durumdur. Çünkü erkeklerin cilt yapıları daha kalın ve yağlıdır. Böyle bir cilt yapısında burnu sivrileştirmek doğru olmaz.
Erkeklerin burun kemiklerinin kadınlardan daha kalın olması, kemik kırılmasını gerektiren ameliyatlardan sonra yüzde daha fazla morluğun oluşmasına neden olabilir. Ayrıca erkekler kadınlara oranla daha fazla spor yapmaktadır. Ameliyat sonrasında en az 3 aylık dönemde bu sporlara ara vermeleri, olası darbelerden kaçınma açısından iyi olacaktır.
Bu estetik konularının dışında asıl en önemli olan hiç kuşkusuz, sizin rahat nefes almanızın sağlanacak olmasıdır. Burnunun çok güzel olsa bile eğer rahat nefes alamazsanız bu sizin için rahatsız edici bir hal alabilir. Bu yüzden sağlığınız her şeyden önemlidir. 
Erkek burun estetiği fiyatları, kadınlarınkinden çok fazla farklılık göstermemektedir. Bu yüzden "Burun Estetiği Fiyatları" sayfamızdan bu konuda bilgi alabilirsiniz.
Burun estetiği ameliyatı olmayı düşünlere son önerimiz; burun yapınızı çok fazla değiştirmeden, çok sivri veya kalkık yaptırmadan, çok fazla küçültmeden belki de sadece burun kemerinizi törpületerek ameliyatınızı gerçekleştirmenizdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder