8 Haziran 2015 Pazartesi

Burun Estetiği Ameliyatı Nasıl Yapılır?



Burun Estetiği (Rhinoplasty) her geçen yıl daha fazla kişinin talep ettiği, en önde gelen estetik ameliyatı tercihlerinden biridir. Önceleri sadece bayanların tercih ettiği burun ameliyatını, artık erkeklerde tercih etmektedir. Hatta erkeklerin estetik ameliyat türlerinden en çok burun ameliyatını tercih ettiği görüşmektedir.
Burun estetiği ameliyatından doktorunuzla olan iletişiminiz çok önemlidir. Hastanın
doktoruna mutlaka güvenmesi ve ameliyata öyle olması gerekir. Aksi halde ameliyat sonrası gerçekleşebilecek en küçük bir sıkıntıda, kendini pişman hissedebilir. Bu yüzden mutlaka doktorunuzu iyi araştırın ve onda kendinizi güvende hissetmeye çalışın.
Hasta burun ameliyatına olmaya karar verdikten sonra, doktoru ile beraber nasıl bir burun olmasına karar verirler. Bu karar aşaması eskiden sadece burunun üstünde yapılan çizimlerle olurken artık teknolojinin sayesinde bilgisayar ortamında gerçekleşmektedir. Doktor, hastaya ameliyat sonrasında nasıl bir görünüme kavuşacağını konusunda yardımcı olur. Tabi bilgisayar ortamında ortaya çıkan bu görüntü, burun estetiği ameliyatından sonra bire bir aynısı olacak şekilde bir garanti söz konusu olmayabilir.
Burun estetiği günümüzde 2 farklı teknik ile gerçekleşmektedir. Bunlar açık ve kapalı tekniklerdir. Hangi tekniğin kullanılacağı doktorun inisiyatifindedir. Ancak eğer açık ameliyat olursa dışardan bakıldığında ameliyat izinin görülmesi söz konusudur. Kapalı ameliyatta ise dışardan bakıldığında bir iz görülmez.
Burun estetiği ameliyatında anestezi yapılması önerilir. Her ne kadar çok büyük bir ameliyat gibi görülmese de kişinin yüzünde ameliyat gerçekleştiği için kişinin psikolojisinin bozulmaması imkan vermemek için bayıltarak ameliyat yapılması kişi için daha sağlıklı olacaktır. Tabi bu konuda yine hekiminizle bire bir görüşerek karar vermeniz önemlidir.
Buruna estetik çalışma uygulanırken kullanılan aletler çok hassas ve özel aletlerdir. Kişi burnun kırılacağından ve bunun tekrar kaynamasından korkmaktadır. Ancak burun kemiğini vücudumuzdaki bacak ve kollarımızdaki kemiklerle karıştırmamak gerekmektedir. Burun kemiği diğerlerine göre hassas, daha çabuk şekil alan ve daha çabuk iyileşebilen bir kemiktir. Bu yüzden bu konuda çok korkulacak bir durum söz konusu değildir.
                Burun ameliyatı hakkında yazılan bu bilgilerinde dışında, ameliyatın nasıl yapıldığını da izlemek isterseniz aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

Burun Estetiği Ameliyatı Videosu


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder